Народні методи при захворюваннях нижніх кінцівок

Захворювання судин нижніх кінцівок носять, як правило, функціональний характер і мають багато причин і наслідків.

Варикозне розширення вен пов’язане з втратою тонусу м’язової оболонки судин, порушенням роботи клапанів, в результаті чого кровотік сповільнюється. Частіше причиною є притиснення великих кровоносних судин в черевній порожнині. Це засмічений кишечник, запори, пухлиноподібні захворювання в малому тазу, іноді при вагітності. Швидкість струму крові знижується, утворюючи застій та набряки, і це призводить до утворення тромбів . Надлишкова вага і тривале перебування на ногах , переохолодження, також впливають на перебіг хвороби. Порушення кровообігу, може сприяти появі трофічних виразок, які довго не заживають.

Профілактику і лікування перш за все, необхідно починати з очищення наших природних фільтрів: кишечника, печінки, нирок. Готуємо соки з буряка, моркви, яблука, редьки, гарбуза. М’якоть, яка залишилася після віджимання соку потрібно з’їдати, адже вона очищає кишківник , тим самим звільняє ворсинки його від шлаків. Злакові клітковини, висівки насіння льону, краще з’їдати ввечері, перед цим замочивши їх сироваткою приблизно на 4-5годин, що краще допоможе дістатися кислого середовища в організмі та розчинити шлаки. Також, потрібно вживати в їжу продукти багаті на пектин, збагачені калієм магнієм, йодом . Вживати вишні, сливу, абрикос, персик, виноград, морепродукти, часник і хрін (при відсутності протипоказаннь) .

Використовуються трави і продукти харчування з великим вмістом вітаміну С (лимон, плоди шипшини, кропива). При наявності набряків – спориш, хвощ польовий, корінь і бадилля петрушки, відвари кори ліщини (1 столову ложку дрібної кори залити 0.5 літра окропу та варити 10 хвилин, процідити, пити по 100 мл. 4 рази на день до їди).

Препарати з кінського каштана знижують згортання крові, зміцнюють судинну стінку. Для цього потрібно подрібнити плоди каштана кінського кору та берези по 20 гр., мох ірландський 50 гр., астрагал 100гр., ожина 100 гр., корінь ревеню 30 гр., безсмертник піщаний 30 гр. Дві столові ложки суміші варити 5 хвилин, заливши 400 мл окропу. Вживати по 100 мл 4 рази на день в перервах між їжею.

Гарно допомагають примочки. Для цього змішуємо папороть чоловічу та полин сріблястий, товчемо в ступці 1столовую ложку, з’єднуємо з сироваткою і наносимо на марлю, а потім прикладаємо на проблемні ділянки. Аналогічно використовуються шишки хмелю. Ще прикладають скибочки свіжих дозрілих томатів, кашку подрібнених плодів каштана кінського.

Тромбоз артерій кінцівок може проявляти себе блідістю шкіри, білю при навантаженні при ходьбі та в спокої. Для розчинення відкладень, академік Б. Болотов пропонує очищення з допомогою жовчі птахів. Із м’якоті хліба роблять контейнери у вигляді кульок, завбільшки з лісовий горіх і додають 3 – 5 крапель жовчі, вживаючи по 2-5 кульок через 30-40 хвилин після їжі. Корисний чай з коріння соняшнику, який п’ють довго (кілька місяців). Також в аптеках є препарати із часникової олії.

Лікування проводити після консультацій з судинними фахівцями і проб на алергію. При всіх захворюваннях нижніх і верхніх кінцівок використовується глина. Вона обсмажується на сонці, подрібнюється, замочується в чистому посуді до консистенції тіста. Область аплікації повинна бути на 1 3 більше ділянки ураження .Зверху можна використовувати листя лопуха. Кров стає рідше після застосування турмалінових електро килимків, поясів, прогрівань на лежанках російської печі. Ходіння по гальці чи дрібному гравію можна в коробочці на одному місці. Перекочування каштанів, волоських горіхів, різноманітні масажери, голко-аплікаційні системи Ляпко, в тому числі і тапочки. Масажі з захопленням поперекового і грудного відділів хребта .За показаннями легка краніо сакральна терапія. Великі результати дають також трьохкратне занурення в святі джерела, молитви про Здоров’я. Всім миру!

Матеріал підготував народний цілитель Микола Захаров

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *