Біля гори Карачун встановили пам’ятний знак на честь захисників України

Біля гори Карачун на місці загибелі екіпажу гелікоптеру Мі-8 встановили пам’ятний знак з іменами загиблих. Гранітний мальтійський хрест було придбано та встановлено за кошти пожертв громадян та сприяння Львівської обласної ради.

Під час урочистого відкриття були присутні заступник голови Донецької облдержадміністрації Владислав Лаврик, керівники структурних підрозділів Донецької ОДА, перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус, представники Львівської райдержадміністрації та представники ЗМІ Львівщини.

«Саме гора Карачун стала символом мужності та героїзму захисників нашої країни. Сьогодні ми шануємо пам’ять дев’яти героїв, які віддали свої життя за нашу з вами свободу. Їх мужність має стати прикладом для усіх наступних поколінь, а їх імена назавжди залишаться в історії Донеччини та всієї України», – заявив Владислав Лаврик.

Андрій Білоус підкреслив, що на Львівщині від початку збройної агресії Росії проти нашої країни існує ініціатива зі встановлення однотипних пам’ятних знаків на могилах героїв, які загинули у антитерористичній операції.

«Це данина традиції. Раніше у січових стрільців були однакові пам’ятники, тепер – у сучасних героїв, які віддали своє життя за Україну. Зараз ми привезли ще два такі хрести і встановимо їх у інших місцях Донеччини», – зазначив Андрій Білоус.

Також він зауважив, що делегати Львівщини привезли з собою два стортивні майданчики, які передадуть школам області. Окремо під час візиту делегати відвідають військові частини та поспілкуються з воїнами, які несуть службу на Донеччині.

Урочисте відкриття завершилось панахидою за загиблими та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *