На вимаганні 10 тис дол США викрито оперуповноваженого Управління СБУ в Львівській області

22 серпня 2017 року слідчими військової прокуратури Львівського гарнізону за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками внутрішньої безпеки Служби безпеки України та Управління СБУ в Львівській області, в рамках контролю за вчиненням злочину, задокументовано факт вимагання грошових коштів та майна старшим оперуповноваженим одного з відділів Управління СБУ в Львівській області.

Установлено, що він вимагав від власника одного з розважальних закладів м. Львова 10 тис доларів США та перереєстрацію права власності на транспортний засіб BMW X5 на підставну особу. Натомість обіцяв вирішити питання щодо закриття кримінального провадження та подальшого безперешкодного функціонування закладу.

Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України під час здійснення реєстраційних заходів, пов’язаних з перереєстрацією транспортного засобу.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта справи.

Вирішуються питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 189 та ч. 2 ст. 364 КК України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *