Система соціального захисту в об’єднаних територіальних громадах

22 серпня 2017 року Донецьким регіональним відділенням Асоціації міст України спільно з Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведений практикум із застосування законодавства на тему «Особливості організації системи соціального захисту в ОТГ». Захід проведено у рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

На практикумі були розглянуті основні засади проведення реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади. Представниками Департаменту було наголошено, що в процесі децентралізації особливої уваги потребує соціальний захист населення. Були обговорені шляхи імплементації надання соціальних послуг в об’єднану територіальну громаду з метою максимального охоплення соціально незахищених верств населення у сфері соціального захисту.

Представники Департаменту поділились досвідом по організації та функціонуванню закладів системи соціального захисту населення Польщі та Німеччини, одержаним  під час участі у навчальних семінарах в рамках проекту ПРООН та ООН Жінки «Відновлення управління та примирення у постраждалих від кризи громадян України» та проекту німецько-української «Академії доброго урядування та підвищення компетентності в Європі» (AGREE).

Департамент соціального захисту населення Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *