Прокуратура Київської області повідомила про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови

У понеділок, 28 серпня, прокуратурою Київської області повідомлено про підозру першому заступнику Ірпінського міського голови, який діючи у злочинній організації разом з Ірпінським міським головою та іншими встановленими слідством особами, вчинив тяжкі та особливо тяжкі злочини з метою розкрадання бюджетних коштів і земель на території міста Ірпеня, що складає десятки мільйонів гривень збитків.

Дії посадової особи кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчиненого у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення вчиненому у складі злочинної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

В прокуратурі Київської області допитано як підозрюваного першого заступника Ірпінського міського голови та вручено клопотання про застосування до останнього запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Київської області.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *