Антикорупційна ініціатива ЄС організувала навчальний візит НАБУ та САП до Литви

28-29 серпня представники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за підтримки програми «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» переймали досвід литовських правоохоронних органів із розслідування корупційних злочинів, кваліфікованих як незаконне збагачення.

Зокрема, українська делегація зустрілася з Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкевічусом, який підкреслив важливість антикорупційної реформи для майбутнього України.

«Ми вітаємо зусилля спеціальних антикорупційних органів України в боротьбі з корупцією та сподіваємось, що вони і надалі зможуть працювати ефективно та незалежно. Не менш важливим є те, щоб справи, які вони розслідують, доходили до суду, досягались конкретні результати та з’являлися обвинувальні вироки. Також важливо створити Спеціалізований антикорупційний суд в найкоротші терміни» – сказав під час зустрічі Міністр закордонних справ Литви.

Представники НАБУ та САП зустрілися зі співробітниками Офісу Генерального прокурора, Спеціальної служби розслідувань, Служби розслідувань фінансових злочинів, антикорупційного та правового комітетів литовського парламенту, Департаменту кримінальних справ Верховного Суду Литви та Конституційного Суду.

Довідково:

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – це найбільша програма підтримки з боку Європейського Союзу в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA). Програма складається з трьох компонентів: підтримка новостворених антикорупційних органів; надання міжнародної експертизи антикорупційному комітету Верховної Ради України; посилення спроможності органів місцевого самоврядування, організацій громадянського суспільства та журналістів-розслідувачів у залученні до процесу боротьби з корупцією у шести пілотних містах України.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *