Петро Порошенко відкрив у Бахмуті соціальний гуртожиток

Сьогодні Президент України з робочим візитом відвідав Бахмут, де відкрив соціальний гуртожиток для студентів Горлівського інституту іноземних мов.

Відновлення гуртожитку складалося з комплексу заходів, у ході яких проведено облаштування фасаду будівлі енергозберігаючою системою, відновлено покрівлю будинку; реконструйовані зовнішні та внутрішні мережі водопостачання та водовідведення, електропостачання, вентиляції; облаштована автономна котельня для подачі гарячої води і опалення будівлі.

Всього вартість проекту реконструкції склала 21882,278 тис. грн., з яких будівельні роботи – 14245,3 тис. грн. Фінансування проекту здійснювалось за кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за рахунок залишків коштів з населених пунктів Донецької області, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також за кошти міського бюджету м. Бахмута.

Таким чином проведення робіт з реконструкції будівлі гуртожитку та інженерних мереж дало можливість забезпечити житлом 87 осіб з числа ВПО.

«Першим пріоритетом є відновлення мирного життя на Донеччині. Ми все робимо і будемо робити, щоб нарешті на нашу землю прийшов мир. Відновлення Донецької області є наразі пріоритетним напрямком, щоб ті, хто перебувають на тимчасово окупованій території бачили, що Україна розвивається та для неї відкритий увесь світ. І 20 мільйонів, які виділені на те, щоб побудувати гуртожитки – це також символічно, бо Україна не одна у відновленні Донбасу», – наголосив під час виступу президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, у 2014 році місто Бахмут прийняло найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, яка склала понад 110 тисяч. З метою  вирішення проблеми надання житла особам, переселеним з тимчасово непідконтрольної території, Бахмутською міською радою було  розроблено проект реконструкції нежитлової будівлі по вул. Південній, 2а під гуртожиток.

Департамент інформаційної та внутрішньої  політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *