В Донецькій області пройшов обласний молодіжний зліт «Молодіжна хвиля»

З 22 по 25 серпня 2017 року у м. Святогірськ на базі відпочинку «Зелений гай»  управлінням у справах сім’ї  та молоді облдержадміністрації спільно з Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром було проведено обласний молодіжний зліт «Молодіжна хвиля», присвячений Дню незалежності України. Участь у зльоті взяли 100 представників громадських організацій, які працюватимуть на базі новостворених інноваційних центрів розвитку для молоді у містах, районах, ОТГ області, а також у молодіжних центрах, створених за підтримки міжнародних організацій. У рамках зльоту працювали три групи за напрямками проектний менеджмент, фандрейзінг (залучення коштів), реалізація молодіжної політики в умовах децентралізації. З учасниками працювали досвідчені тренери із Харкова та Краматорська. Перед початком роботи у групах психологом Донецького обласного дитячо-молодіжного центру Альоною Бородаєвою було проведено цікавий та корисний тренінг на знайомство.

Учасники мали можливість поспілкуватися з начальником управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Золкіною Лілією Іванівною та поставити актуальні питання щодо розвитку мережі молодіжних центрів у Донецькій області.

23 серпня 2017 року відбулась  зустріч учасників з головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Івановичем Жебрівським. Зустріч вдалася неформальною та змістовною. Із цікавістю учасники розказали голові облдержадміністрації про молодіжні ініціативи, які були втілені в життя у Лимані, Костянтинівці та Авдіївці. Павло Жебрівський у свою чергу зауважив, що облдержадміністрацією зараз опрацьовується модель переходу на грантові форми фінансування, щоб стимулювати генерацію ідей, формування смислів, важливих для молоді й всього нашого суспільства. Також під час зустрічі на скайп зв’язку був заступник Міністра молоді та спорту України Ярема Олександр Йосипович, який подякував Донецькій області за активну співпрацю у сфері реалізації державної молодіжної політики та активну роботу по створенню мережі молодіжних центрів.

24 серпня 2017 року молодіжні працівники брали участь в обласних заходах із нагоди відзначення Дня незалежності України у м. Краматорськ.

На згадку про зліт учасники традиційно отримали футболки з українською національною символікою

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *