За Програмою СБУ «На тебе чекають вдома» суд звільнив від відповідальності колишнього бойовика



Програма СБ України «На тебе чекають вдома» дозволила ще одному колишньому бойовику незаконних збройних формувань так званої «ДНР» повернутись до мирного життя. Правоохоронці встановили, що мешканець Слов’янська Донецької області у 2014 році вступив до одного з незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Він чергував на незаконному блокпосту терористів. Під час звільнення міста силами АТО він залишив бандформування. Побоюючись кримінальної відповідальності, тривалий час переховувався у родичів та знайомих на тимчасово окупованих територіях та на території підконтрольній українській владі. Дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», чоловік повідомив правоохоронні органи про всі обставини своєї діяльності у складі незаконного збройного формування та сприяв слідству у дослідженні матеріалів кримінального провадження.
Після ретельної перевірки співробітники СБ України встановили, що чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших злочинів. Розглянувши матеріали справи, Слов’янський міськрайонний суд Донецької області прийняв рішення про звільнення колишнього бойовика від кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.
Після судового засідання чоловік звернувся до бойовиків терористичних угруповань із закликом скласти зброю, залишити бандформування та повертатись до своїх родин і мирного життя.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *