Прокурором Київської області повідомлено про підозру Ірпінському міському голові

У четвер, 31 серпня, прокурор Київської області повідомив про підозру Ірпінському міському голові В. Карплюку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Зокрема, встановлено, що В. Карплюк у 2011 році, перебуваючи на посаді директора ТОВ «Сарафан» та будучи особою, яка зобов'язана дотримуватися правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, достовірно знаючи, що вказане товариство не має ліцензії на будівельну діяльність та Дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою при виконанні будівельно-монтажних робіт, умисно порушив вимоги Правил будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, затверджених наказом Держгірпромнагляду.

Так, не дбаючи про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання робіт, підозрюваний не призначив працівників, відповідальних за безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами, ведення робіт за проектами виконання робіт або технологічними картами, що в свою чергу призвело до аварії гусеничного крану та падіння його стріли на будівлю та людей.

Внаслідок аварії одна людина загинула на місці події, а інша отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Завдяки своїм корупційним зв’язкам та, користуючись безпорадним станом потерпілих, тривалий час В. Карплюку вдавалося уникнути кримінальної відповідальності.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі строком до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Досудове розслідування триває.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *