Зведені дані АТО – 01 вересня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли.

Луганський напрямок

Тут минулої доби інтенсивність обстрілів з боку бойовиків була достатньо низькою. Російсько-окупаційні сили між 10 та 12 ранку двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по Кримському, а пізно ввечері окупанти здійснили короткий обстріл з гранатометів по Катеринівці.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора на Луганському напрямку було зафіксовано 3 обстріли з боку ворога.

Донецький напрямок

Інтенсивність обстрілів з боку бойовиків була достатньо високою, при цьому важке озброєння не застосовувалося. Вночі окупанти здійснили три збройні провокації по позиції «Шахта Бутовка». Об 11 годині бойові дії відновилися в Зайцевому та на ділянці фронту позиція «Шахта Бутовка» – Авдіївка і тривали з перервами до кінця доби.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 18 збройних провокацій з боку ворога.

Маріупольський напрямок

Одразу після опівночі російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з озброєння танків та БМП по Мар’їнці. Під час цього інциденту бойовики випустили в бік позицій українських військ близько 10 снарядів. Ще одна збройна провокація відбулася в Широкиному.

Вчора на Маріупольському напрямку сталося 3 обстріли з боку ворога.

На Луганському напрямку відбулися інструкторсько-методичні заняття з командирами військових частин та підрозділів ракетних військ та артилерії

Метою занять було узагальнення та розповсюдження передового досвіду з організації розміщення військових частин та підрозділів в районах зосередження, а також удосконалення порядку підготовки підрозділу до ведення бойових дій. Під час заходу з офіцерами відпрацьовувалися також питання з військово-медичної, інженерної, спеціальної, тактичної підготовки, а також стрільби і управління вогнем артилерії.

Окремий загін спеціального призначення Центрального територіального управління НГУ взяв участь у антитерористичних навчаннях

Зокрема, військові провели тренування із звільнення будівлі, захопленої терористами, а також знешкодження злочинців, які здійснюють рух на автомобілі.

За легендою терористи захопили будівлі разом з заручниками. З поставленими завданнями спецпризначенці справилися успішно.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували 7 вантажних автомобілів від ООН, що перевозили для жителів окупованої території Луганської області предмети індивідуальної гігієни та набори для дитячого раннього навчання загальною масою більше 41 тонни.

 

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *