Область отримала 831,2 тис. грн держсубвенції на інклюзивну освіту Зазначена …

Область отримала 831,2 тис. грн держсубвенції на інклюзивну освіту

Зазначена субвенція надійшла з державного бюджету до обласного бюджету, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.
Вона спрямовується на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів (крім шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів), а саме дітям сліпим та із зниженим зором, глухим та із зниженим слухом, з тяжкими порушеннями мовлення, із затримкою психічного розвитку, з порушеннями опорно-рухового апарату, з порушенням розумового розвитку, із складними порушеннями розвитку (у тому числі з розладами аутичного спектру).
Загалом, Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 1 163,7 тис. грн.
На підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 червня 2017 «Про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами у 2017 році» проведено корегування обсягу субвенції відповідно до пропозицій Департаменту освіти і науки наданих листом від 24 червня 2017 року.
Станом на 4 вересня 2017 року річний обсяг субвенції складає 1 125,6 тис. грн.
За рахунок субвенції здійснюється оплата таких видатків:
– проведення (надання) додаткових корекційно-розвиткових занять (послуг), що визначені індивідуальною програмою розвитку дитини, яка розробляється групою фахівців у складі заступника директора з навчально-виховної роботи, вчителів, асистента вчителя, практичного психолога, корекційного педагога та інших з обов’язковим залученням батьків або осіб, які їх замінюють, та затверджується директором загальноосвітнього навчального закладу;
– придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку, обладнання, дидактичного матеріалу та особливих наочних засобів, які дають змогу виконувати дитиною індивідуальну програму її розвитку. На придбання зазначених засобів використовуються кошти в обсязі не більш як 20 відсотків загального обсягу видатків на кожну дитину певного загальноосвітнього навчального закладу, яка потребує державної підтримки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *