У Соледарській громаді перепоховали воїнів Другої світової війни

У селі Берестове Соледарської міської об’єднаної територіальної громади відбулось урочисте перепоховання решток 27 воїнів, які загинули під час звільнення Бахмутського району від гітлерівських військ у 1941 – 1943 роках. В урочистостях взяли участь заступник голови облдержадміністрації Владислав Лаврик, керівництво Соледарської ОТГ, члени пошукового загону «АДВІС «Плацдарм», військовослужбовці та мешканці громади.

«У ці святкові дні визволення Донеччини від фашистських загарбників ми вшановуємо пам’ять 27 воїнів, які загинули, захищаючи наш рідний край. Та страшна війна зачепила кожну родину. Хтось був на фронті, хтось у тилу, хтось у підпіллі. Зараз, нажаль, іде неоголошена війна. Наші хлопці та дівчата захищають рідну землю від нових загарбників. Я впевнений, що перемога буде за нами, тому що ми на своїй Богом даній землі», – заявив Владислав Лаврик.

Активну участь у віднайденні поховання часів Другої світової війни здійснили місцеві мешканці, роботу ж з ідентифікації решток солдат проводив пошуковий загін «АДВІС «Плацдарм». Члени загону провели велику дослідницьку роботу та встановили, що рештки належать військовослужбовцям 12-ї та 37ї армії, 1-ї та 3-ї гвардійських армій. Через незаконну діяльність так званих «чорних археологів», поки що неможливо встановити особи загиблих, проте пошуковий загін не втрачає надії віднайти рідних загиблих.

«Всі ми розуміємо, що війна не завершена до того часу, поки останній солдат не буде похоронений. У Другій світовій війні загинуло дуже багато наших хлопців, дуже багато зникли без вісти, тому такі заходи слугують нагадуванням про мужність та героїзм захисників Батьківщини», – підкреслив Владислав Лаврик.

Пошукова група «АДВІС «Плацдарм» також проводить пошук та ідентифікацію загиблих учасників антитерористичної операції на Сході України.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *