Завдяки прокуратурі Чернівецької області з незаконного користування повернуто понад 2,6 тис га землі

Львівський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Чернівецької області та залишив в силі рішення суду першої інстанції про повернення Буковинській державній сільськогосподарській дослідній станції Національної академії аграрних наук України понад 2,6 тис га землі вартістю понад 30 млн грн.

Встановлено, що 30.06.1999 Президія Національної академії аграрних наук України (далі НААН) прийняла постанову про створення окремої юридичної особи державне підприємство «Дослідне господарство «Центральне» Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільськогосподарського господарства Карпатського регіону НААН України та передала йому в користування земельну ділянку площею понад 2,6 тис га.

У грудні 2013 року вказану постанову в частині передачі землі було скасовано та зобов’язано керівника Буковинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України здійснити прийом передачу даних земельних ділянок.

Однак, ДП «Дослідне господарство» всупереч вимог земельного законодавства та Постанови Президії НААН України земельні ділянки не повернуло та продовжувало незаконно використовувати їх шляхом укладення довгострокових договорів з товариством з обмеженою відповідальністю «Акрополе» та двома фізичними підприємцями, що стало підставою для прокуратури звернутись з відповідним позовом до суду.

Свою принципову позицію прокуратура відстояла у судах першої та апеляційної інстанцій та домоглась повернення з незаконного користування на користь Національної академії аграрних наук України понад 2,6 тис га землі.

 

За матеріалами прес-служби прокуратури Чернівецької області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *