Донецький центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості навчає майбутніх бізнесменів

12 вересня у Донецькому центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості відбувся захист бізнес-планів майбутніх підприємців, які отримали відповідні знання у цьому навчальному закладі. На захід були запрошені заступник директора Донецького обласного центру зайнятості Наталя Адамова, заступник начальника управління – начальник відділу розвитку підприємництва управління розвитку ринкової середи департаменту економіки облдержадміністрації Світлана Карагодова та інші.

   Відкрив захід вступним словом директор Донецького центру професійно-технічної освіти Руслан Амельченко, який наголосив, що потрібно завжди вчитися, розвиватися та рухатися вперед, не зупиняючись на досягнутому. Наталя Адамова розповіла про можливості отримання грантів та фінансової допомоги від соціальних партнерів та про пільги, що надає служба зайнятості підприємцям, які створюють нові робочі місця, і зазначила про важливість розвитку малого та середнього бізнесу у регіоні, що надасть поштовх до зросту економіки області.

 На розгляд комісії були представлені 9 бізнес-планів, які учасники надалі планують подати на конкурс до Проекту «Український донецький куркуль». Тематика стартапів була дуже різною та цікавою. Наприклад, Наталя з Краматорська надала бізнес-план з відкриття у місті дитячого розвиваючого навчально-спортивного центру. Дмитро з Добропілля та учасник АТО Максим з Бахмуту, проаналізувавши ринок комбікормів у регіоні, вирішили зайнятись розведенням свійської птиці. Переселенець Володимир, який наразі мешкає у Дружківці, планує опановувати сферу послуг – відкрити у місті салон краси та винайняти кількох працівників. Колишній боєць АТО Володимир з Краматорська, який вже декілька років займається ремонтно-будівними роботами, планує розширити свій бізнес та виробляти шлакоблок. Переселенець з Донецька Вадим, вивчивши місцевий ринок послуг, прийшов до думки, що буде вигідно відкрити власну автомийку у Світлодарську Бахмутського району у зв’язку з тим, що практично відсутня конкуренція. Повар з 14-річним стажем Руслан з Великої Новосілки бажає відкрити власну їдальню, щоб годувати місцевих студентів і шахтарів. Ще один цікавий бізнес-план був представлений на розгляд комісії – це проект учасника АТО Василя з Бахмуту, що стосується виїзної пасіки. Сам Василь, бджоляр з багаторічним досвідом, який знайомий з утриманням пасіки у Голландії та Канаді, вже має ринок збуту продукції та планує відновити втрачений бізнес, придбавши бджолину родину та необхідне обладнання для мобільної пасіки.

Під час обговорення члени комісії надали майбутнім бізнесменам поради з приводу брендування власної продукції та послуг, коректного формування цінової політики, консультували з питань технічного оформлення бізнес-планів, умов участі у Проекті «Український донецький куркуль», вказали учасникам на їх сильні та слабкі сторони.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *