Учні Донеччини показали свої навички на всеукраїнських змаганнях “Олімпійське лелеченя”

З 5 по 11 вересня поточного року 300 найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей з 25 регіонів України завітали до  Міжнародного дитячого центру «Артек», що у Пуща-Водиці, для участі у фіналі Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед учнів загальноосвітніх шкіл віком 12-14 років «Олімпійське лелеченя – «Olympic Moves», який відбувався за ініціативи Національного олімпійського комітету України та підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України.

Впродовж тижня учасники змагалися у таких конкурсах як: «Презентація команди», «Олімпійська вікторина», спортивна естафета, волейбольний турнір, спілкувалися зі спортсменами, вчилися берегти навколишнє середовище тощо.

Щоб стати командою-переможцем і представляти Донецьку область на головному старті сезону з-понад тисячі шкіл країни, учням потрібно було пройти декілька етапів: районний, міський та обласний. Честь Донецької області цього року з гордістю захищала команда Великоновосілківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 «Друге дихання» під керівництвом тренерів Панькова Віктора та Загорулько Валентини.

На церемонії відкриття було як на справжніх Олімпійських іграх – і парад, і підняття прапорів, і проголошення клятв учасників, тренерів і суддів, й звісно, запалення олімпійського вогню.

До фіналістів завітали почесні гості: президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник Міністра освіти і науки України Роман Греба, менеджер з соціальних проектів компанії 
«Кока-Кола» Марина Будім, голова Київського міського відділення НОК Павло Костенко, начальник управління молоді та спорту КМДА, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт, директор МДЦ «Артек» Сергій Капустін, директор Олімпійської академії України Валентина Єрмолова. Кожен з них побажав учасникам і далі дружити зі спортом, залишатися такими ж активними, цілеспрямованими і розумними олімпійцями.

Слова підтримки фіналістам висловили й уславлені спортсмени: Валерій Андрійцев (вільна боротьба), Олена Садовнича (стрільба з лука), Анна Безсонова (художня гімнастика), Ілля Кваша (стрибки у воду), Олена Яценко (гандбол), Юлія Левченко (легка атлетика), Богдан Ядов (дзюдо) і Анастасія Гожва (фігурне катання).

У перший день змагань визначилися переможці та призери конкурсу «Презентація команд». Наша команда творчо підійшла до підбору музичного супроводу та костюмів. Боротьба була досить напруженою, але це не завадило «Другому диханню» посісти почесне 2 місце.

Національний олімпійський комітет завжди виступає за те, щоб розвиток дитини відбувався гармонійно, а тому важливо поєднувати як спортивну, так і освітню складову.

Щодня на учасників чекали різноманітні майстер-класи на екологічні та професійні теми.

Так, Євгенія Аратовська, яка є головою ГО «Україна без сміття», поділилася з дітьми цікавою інформацією та ідеями щодо правильного сортування сміття і зберігання природних ресурсів.

Після кожного з тренінгів, проводилися конкурси щодо закріплення матеріалу на призи від компанії «Кока-Кола».

Другим випробуванням на Всеукраїнському фіналі спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» – «Olympic Moves» стала  вікторина на олімпійську тематику. Змагання відбувались у вигляді тесів. Наша команда посіла 6 місце.

8 вересня, під час Всеукраїнського фіналу спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя» – «Olympic Moves», пройшли змагання спортивної естафети, яка складалась з 12-ти етапів. На цій стадії турніру була вже застосована олімпійська система, де переможці пари гарантували собі вихід до фіналу. За підсумками усіх випробувань наша команда зайняла 10 місце.

Останнім конкурсом  став турнір з волейболу. Два дні лелеченята у запеклій, цікавій та захоплюючій боротьбі змагалися та посіли 6 місце. 

Загалом  команда «Друге дихання» набрала 24 очки та стала переможцем Всеукраїнського спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя – «Olympic Moves»! 

«Ми дуже хотіли стати першими і вірили у свою перемогу, для цього наполегливо готувалися протягом багатьох тижнів. Наші старання не були марними. Ми дуже щасливі, що стали чемпіонами!» («Друге дихання»)

Щиро вітаємо переможців, бажаємо не зупинятися на досягнутому та вірити в себе, адже, саме це є запорукою ваших подальших звершень та перемог!

Національне виховання та європейська інтеграція

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *