Українська Революція Гідності сплутала усі карти Кремля у планах наступу на Європу – Глава держави




Президент Петро Порошенко наголошує, що саме українська Революція Гідності стала «дзвінком будильника» для демократичного світу та завадила планам Кремля зі зміни світового порядку.

«Гібридна війна проти Заходу вже тривала, а Путіна радо вітали у світових столицях, на самітах Великої Вісімки, підписували з ним мільярдні контракти. Кремль цілеспрямовано намагався приспати пильність західних демократій. Непомітно, але системно руйнував їх зсередини», – сказав Петро Порошенко на 14-ій Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES): «Чи це новий світ? І що він означає для України?».

«Я переконаний, що саме українська Революція Гідності стала «дзвінком будильника» для демократичного світу», – підкреслив Глава держави.

За його словами, всі вважали, що «якщо хижака добре годувати, то він не стане вас їсти» і мало хто брав до уваги, що російські гроші йшли не на підвищення добробуту простих росіян чи освоєння безкрайніх, але безлюдних російських просторів, а на побудову новітньої наступальної армії.

«І нібито все йшло за підступним планом Кремля. Ось вже й Україна під проводом підкупленого й заляканого Януковича відмовляється від зближення з ЄС і повертається до «сфери впливу» Росії. Вже готові до тріумфального маршу Європою десятки виплеканих Кремлем популістичних партій, готових за першим сигналом з Москви запустити сценарій розвалу Євросоюзу та Північноатлантичного альянсу. Вже на західному кордоні Росії вибудована військова потуга, здатна, в разі необхідності, реалізувати будь-які варварські агресивні плани Кремля»,- нагадав Президент про політичну ситуацію трирічної давнини.  

«Але Революція Гідності в Україні не дала цим планам збутися. Кремль ще не був повністю готовим до гібридного наступу на Європу. Йому не вистачало ще кілька років, щоб підготуватися і діяти напевно. Майдан в Україні змусив Росію до фальстарту. І це сплутало їй усі карти», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент зауважив, що Росія розглядала Україну не просто як частину колишньої імперії. «Це – символ. Це – невід’ємний елемент імперської величі, без якої Кремль цю імперію просто не може уявити», – зазначив він, додавши, що саме тому «Путіну довелося піти ва-банк, «зірвати маски» і показати всьому світові своє справжнє хиже обличчя».

«Кремль розпочав гібридний наступ на демократичний світ, розпочав війну за свій світопорядок. Світопорядок, де існує право сили і воля царя, а не сила права і воля народу», – підкреслив Петро Порошенко та нагадав про окупацію та анексію Криму, вторгнення на Донбас, збиття Малайзійського Боїнгу, нескінченні кібератаки проти України та західних країн, спроби вплинути на волевиявлення в цілій низці країн Заходу.

Глава держави зазначив, що на жаль, в цій ситуації жодний нейтралітет, жодна позаблоковість не допомогли б Україні: «Тепер вже зрозуміло, що це казки, якими агресор заколисує свою потенційну жертву».

ф

Участь Президента України у 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES)

15 вересня 2017 року – 11:08













































































ф

Участь Президента України у 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES)

15 вересня 2017 року – 11:08












































Президент Петро Порошенко на 14-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), 15 вересня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка







Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *