Всеукраїнський фестиваль грецької культури «Мега Йорти»

16 вересня у с. Малоянісоль Нікольського району Донецької області відбудеться Всеукраїнський фестиваль грецької культури «Мега Йорти» (Велике свято – з грецької), присвячений 85-річчю Донецької області та 300-літтю від дня народження Святителя Ігнатія Маріупольського. Його організаторами є Федерація грецьких товариств України за активної участі місцевих органів влади, закладів культури та меценатів.

Мега Йорти – це свято грецької культури, що проводиться раз на два роки у Приазов’ї. Фестиваль направлений на задоволення інтересу суспільства до історії своєї культури, збереження культурних традицій греків Приазов’я, сприяння розвитку загальнолюдських і грецьких духовних цінностей, зміцнення толерантних міжнаціональних стосунків, залучення молодого покоління до найкращих культурних досягнень рідного народу, стимулювання у молоді інтересу до вивчення історії і культури греків України.

Цього року свято розпочнеться з театралізованої ходи грецьких товариств України, художніх колективів та молоді «Емброс, патріотес, Емброс!» та продовжиться святковим гала-концертом в якому візьмуть участь танцювальні та вокальні колективи грецької етнонаціональної спільноти зі всієї України.

Під час проведення фестивалю відбуватиметься робота виставок народної творчості, православного мистецтва, книжок грецьких авторів, національної кухні, майстер-класи з виробництва поробок та страв грецької кухні.

Культурна програма свята також включає проведення спортивних змагань з грецької боротьби «Куреш» та конкурсу краси і талантів «Перлина Приазов’я»

Закінчиться фестиваль дискотекою та святковим феєрверком.

 Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *