У Приазов’ї пройшов великий фестиваль “Мега Йорти”

У селі Малоянисоль Нікольського району відбувся фестиваль грецької культури «Мега Йорти” імені Доната Патричі, присвячений 85-річчю з дня заснування Донецької області та 300-річчю з дня народження Святителя Ігнатія Маріупольського. Фестиваль об’єднав греків з різних районів Донеччини, народних майстрів, художників та творчі колективи. Організаторами фестиваля стала Федерація грецьких громад за підтримки Донецької облдержадміністрації.

Свято відкрив театралізований парад 90 грецьких громад. Гості “Мега Йорти” побачили показові виступи з грецької боротьби “куреш”, конкурс краси “Перлина Приазов’я 2017”, “Містечко майстрів” з національними подвір’ями, де можна було взяти участь у майстер-класах, а також відвідати виставку народної творчості та скуштувати національну кухню. Гостей фестивалю розважали творчі колективи та гурт “Перперуна” з Афін.

Почесними гостями фестивалю стали заступник голови Донецької облдержадіністрації Ігор Стокоз, Надзвичайний та Повноважний Посол Греції в Україні Георгіос Пукаміссас, керівники Нікольського району та меценати.

“Це дійсно фантастичне свято. Фестиваль “Мега Йорти” перестав бути локально грецьким, він став всеукраїнським, до нього долучились інші нації та народності. У Донецькій області живе понад 100 різноманітних народів, а грецька спільнота – третя за чисельністю. Тому для нас дуже важливо знаходити те, що б змогло консолідувати усі народи, і такі фестивалі – дуже гарний шанс зблизити різних людей”, – заявив Ігор Стокоз.

Він також зазначив, що Донецька облдержадміністрація долучилась до організації свята. Управління культури у тісній співпраці з Нікольською райдержадміністрацією взяли на себе технічне забезпечення свята.

Наступний фестиваль “Мега Йорти” буде проходити у Волноваському районі.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *