Гастролі на замовлення: скільки платять російським «зіркам» за виступи в Криму

Незважаючи на санкції, російські виконавці й надалі приїжджають з концертами до Криму. Редакції Крим.Реалії стали відомі суми й умови, за яких музиканти погоджуються виступати на анексованому півострові, порушуючи тим самим українське законодавство.

Ці документи з одного боку характеризують розцінки російських артистів, а з іншого ‒ бюджети, які місцева влада витрачає на святкові програми в умовах кризи й санкцій.

Керч: Найк Борзов, «Час пик» і московський театр

У суботу, 16 вересня, День міста відзначили в Керчі. Організація концертної програми коштувала міському бюджету 5,1 мільйона рублів. Така сума зазначена в договорі, який уклали бюджетна установа «Міський центр культури та дозвілля» і московське ТОВ «Ультра Продакшн».

Виступ російських артистів у Керчі за 5 мільйонів рублів забезпечувало ТОВ «Ультра Продакшн»

Згідно з документом, вартість організації концерту включала гонорари виконавцям російської естради: групі «Casual», «Час пик», «Цветы» і московському театру імені Рибникова, а також Найку Борзову.

Найдорожчим виявився виступ групи «Цветы» ‒ 700 тисяч рублів. На другому місці за вартістю виступу ‒ московський театр Рибникова з гонораром у 536 тисяч рублів. Виступ Найка Борзова коштував 435 тисяч рублів.

Гонорари російських артистів за виступ у День міста Керчі 16 вересня 2017 року

Ще 1,5 мільйона рублів, згідно з договором, витратили на побутові райдери виконавців, разом із транспортними витратами ‒ перельотами, трансфертами й проживанням.

Послуги з організації концерту в Керчі здійснювала московська фірма «Ультра Продакшн», що належить власнику низки російських медіа-проектів, члену Ради Федерації Федеральних Зборів Росії, Віталію Богданову.

Гендиректором підприємства є Євгенія Кисельова ‒ відомий медіа-менеджер, член Російської Академії Радіо, радник державної цивільної служби Росії в Раді Федерації Федеральних Зборів Росії.

Ялта: «Самоцветы» і театр Єлізарова

У 757 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян обійшовся виступ російської групи «Самоцветы» на концерті з нагоди Дня міста Ялти 12 серпня. Договір про послуги підписали казенна установа «Ялтинська централізована клубна система» та приватний підприємець, який є представником інтересів ВІА «Самоцветы», Олег Яременко.

Договір про виступ російської групи «Самоцветы» в Ялті 12 серпня 2017 року

У договорі зазначено, що музикантам мають забезпечити авіапереліт із Москви до Сімферополя і назад, трансферт із Сімферополя до Ялти і назад, харчування, проживання та добові. До того ж, «Самоцветы» мали виступати на сцені з уже підготовленими звуковим, світловим та іншим технічним обладнанням.

Гонорар російської групи «Самоцветы» за виступ у День міста Ялта 12 серпня 2017 року

За більш скромний гонорар виступали на концерті в День Ялти артисти «Севастопольського академічного театру танцю» покійного Вадима Єлізарова. Вартість договору з театром становить 150 тисяч рублів.

Гонорар театру танцю Вадима Єлізарова за виступ у День міста Ялта 12 серпня 2017 року

За ці кошти артисти мали показати 90-хвилинне танцювальне шоу «Вибране», що складається з 14 найкращих танцювальних номерів колективу.

Ще 60 тисяч рублів коштував виступ у святковому концерті представників академічного симфонічного оркестру Кримської державної філармонії.

А на організацію святкового феєрверку чиновники витратили 810 тис рублів.

День Бахчисарая: в очікуванні «зірок» спорту

30 вересня День міста відзначать у Бахчисараї. Згідно з угодою про організацію святкових заходів, копію якої має у своєму розпорядженні Крим.Реалії, святкування обійдеться в 750 тисяч рублів.

«У заході візьмуть участь близько 5 тисяч осіб, серед них медійні й топові обличчя в різних видах творчості, спорту з Бахчисарая та інших міст Криму і Росії», ‒ йдеться в документі.

Святкові заходи відбудуться на площі Леніна в Бахчисараї. Цю територію планують обладнати точками електроживлення, охоронною системою та огорожею, а також можливістю медичного супроводу учасників.

Послуги з організації заходів надає підприємець Оксана Говорова із Севастополя.

Прізвищ кримських і російських гостей Бахчисарая не розголошують.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *