У Новогродівці відкрився новий молодіжний центр “Новосхід”

16 вересня відкрив свої двері молодіжний центр  у місті Новогродівка, який був створений в рамках реалізації проекту “Гідна країна для гідних людей” . У новому, сучасному приміщенні,  відремонтованому за кошти обласного та  місцевого бюджетів, продовжила роботу молода креативна команда громадської організації «Новосхід».
 
На урочистому відкритті були присутні начальник управління у справах сімї та молоді Донецької ОДА  Лілія  Золкіна , старший консультант фонду Фрідріха Науманна в Україні  Йон  Вольванг , Максим Колісник-менеджер фонду “Науманна”, Оксана Ступак – заступник голови  ГО”Молодь сходу Украіни”, члени ГО”Молодь сходу Украіни”,  Оксана  Иваник  – ГО “Інша освіта”.

Ініциативна молодь Новогродівки активно працює з лютого 2017 року. Впродовж шести місяців свого існування громадська організація  «Новосхід»  активно займалась громадською діяльністю та працювала з дітьми, та молоддю:

– під час проведення свята Масляної (лютий 2017) на площі Шахтарській встановили соціальний намет, залучили ТМ «Єрмолено» і організували роботу волонтерів, які безкоштовно пригощали гарячим чаєм і млинцями соціально-незахищені категорії .

-13 квітня в Новогродівці за сприяння молодіжної організації “Новосхід”, рух “Сильні громади” провів тестування порталу “Ваша думка”, розробленого експертами NDI з метою розвитку систем електронної демократії в нашій державі, серед активістів міста. На зустрічі говорили про можливості організацій займатися громадською діяльністю власними силами зокрема шляхом створення соціального підприємства. Говорили також ж про те, наскільки важливий процес вивчення громадської думки, донесення її до влади.

-За ініціативою міської молодіжної громадської організації «Платформа NovoСхід» та за підтримки волонтерів – гостей з Полтави, 13 квітня в Новогродовці відбувся фестиваль «На хвилях весни». Шахтарську площу міста прикрасили яскравими атрибутами свята, а для дітвори були організовані ігри, квести та конкурси, в перервах між якими можна було випити чаю з печивом, покуштувати пасхальних пасок і яєць, наданих друзями з Полтави і підприємцями міста. Також працювала польова кухня, організована військовослужбовцями.

Тепер завдяки новоствореному молодіжному центру громадська організація  “Новосхід” зможе реалізувати дуже багато корисних та цікавих проектів, направлених на розвиток молоді міста Новогродівка.

Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *