Генеральний прокурор України позитивно оцінив роботу запорізьких правоохоронців із протидії загально-кримінальним злочинам і повідомив про відновлення справи по так званій ОЗГ «Арташі»

Генеральний прокурор України Юрій Луценко позитивно оцінив роботу запорізьких правоохоронців із протидії загально-кримінальним злочинам. Про позитивні результати загальної тенденції з очищення південно-українських областей від загально-кримінальних злочинних груп він повідомив під час брифінгу за наслідками координаційної наради щодо розслідування актуальних кримінальних проваджень у м. Запоріжжі у середу, 20 вересня 2017 року.

За інформацією Генерального прокурора, 20.09.2017 в Запорізькій області відновлена справа по організованій злочинній групі, так званій ОЗГ «Арташі». Вказана справа стосувалася замаху на вбивство у 2013 році, яке було скоєно 4-ма підозрюваними у цій справі.

Наразі всі 4-ро підозрюваних у замаху на вбивство затримані, в ході обшуку ресторану «Рибацький стан» знайдено зброю.

Юрій Луценко наголосив, що найближчим часом судом буде вирішуватися питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«На жаль, попереднє керівництво прокуратури області після оголошення їм підозри, навіть після здобуття серйозної доказової бази у вигляді аналізу ДНК, закрило цю справу. І це було одне з питань, чому я міняв обласного прокурора», – наголосив Юрій Луценко, додавши, що загалом позитивно оцінює результати новопризначеного прокурора Запорізької області щодо протидії злочинам, вчиненим організованими групами, які займаються бандитизмом, рекетом, вимаганням тощо, на території області.

Принагідно він звернувся до підприємців, що постраждали від дій вказаного ОЗУ, з проханням звертатися до правоохоронних органів із заявами про ймовірне вчинення членами вказаної злочинної групи зазначеної категорії злочинів.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *