Місто Лиман перетворилося завдяки громадським роботам, організованим службою зайнятості

Одним із перспективних напрямків зайнятості громадян є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру, що мають суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку. Громадські роботи були і залишаються економічно вигідними для всіх сторін, які задіяні в цьому процесі. Це реальна підтримка шукачів роботи, а також конкретна допомога сільським, селищним та міським радам у наведенні порядку на їх територіях.

Починаючи з 2009 року служба зайнятості плідно співпрацює з Комунальним підприємством «Лиманський зеленбуд» щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру. За цей час проведено масштабну роботу з благоустрою, озеленення та впорядкування територій населених пунктів Лиманського району: прибрані сміттєзвалища, відремонтовані тротуари, пофарбовані об’єкти, проведено насадження дерев та квітів, виконані роботи з упорядкування військових поховань, ремонт та реставрація меморіалів, пам’ятників, обелісків, відновлення зупинок громадського транспорту тощо.

Спільна робота Лиманського міського центру зайнятості та Управління соціального захисту населення Лиманської міської ради із залучення безробітних, в тому числі внутрішньо переміщених осіб,  до тимчасової зайнятості, зокрема інформування населення стосовно порядку отримання житлових субсидій, формування та кур’єрська доставка матеріалів і повідомлень тощо, є дієвою допомогою у виконанні завдань якісно та у встановлені строки.

Активно послугами служби зайнятості з організації громадських та інших робіт тимчасового характеру користуються роботодавці та підприємці з числа переможців Проекту «Український донецький куркуль», які залучають безробітних міського центру зайнятості до тимчасових робіт.

Громадські роботи – це дуже зручна форма діяльності, яка не завжди потребує спеціальних знань і освіти, що носить тимчасовий або сезонний характер, та надає можливість забезпечити благоустрій, чистоту та порядок в містах і селищах, а безробітним – додатковий прибуток до сімейного бюджету.

Донецький обласний центр зайнятості

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *