На Харківщині СБУ провела масштабні антитерористичні навчання



Планові тактико-спеціальні навчання провела на Південному залізничному вокзалі Харкова координаційна група Антитерористичного центру при регіональному управлінні Служби безпеки України.
До навчань були залучені понад шестисот співробітників з усіх регіональних суб’єктів антитерористичної діяльності: СБУ, Національної поліції, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Збройних Сил, Державної пенітенціарної служби, Державної прикордонної служби, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також представники адміністрації "Південної залізниці". Використовувалося понад сорок одиниць автомобільної та спеціальної техніки, у тому числі військові бронемашини.
За сценарієм навчань група озброєних диверсантів, плануючи дезорганізувати роботу залізниці та відволікти увагу правоохоронців, намагалася вчинити вибух і вивести з ладу автоматизовану систему управління залізничними перевезеннями. Користуючись панікою, інша озброєна група їхніх спільників захопила заручників в одному з вагонів пасажирського потягу.
Задіяні у навчаннях підрозділи мали локалізувати наслідки вибуху, із залученням фахівців-вибухотехніків здійснити огляд місця події, визначити прикмети умовних диверсантів, розшукати і затримати їх, звільнити заручників і нейтралізувати озброєних терористів.
Після аналізу зібраних даних умовних зловмисників та проведення фільтраційних заходів правоохоронці затримали членів першої диверсійної групи. Терористи, які забарикадувалися у залізничному вагоні і прикривалися заручниками, були знешкоджені бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа" під час штурмової операції.
Проведені навчання стали черговим кроком системної діяльності Служби безпеки України, спрямованої на запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їхніх наслідків.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *