Юрій Луценко: Повідомлено про підозру керівнику, який налагодив схему подвійної оплати населенням Запоріжжя послуг комунальних підприємств

У середу, 20 вересня 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу після координаційної наради щодо розслідування актуальних кримінальних проваджень у м. Запоріжжя поінформував, що прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру керівнику товариства з обмеженою відповідальністю та Приватного акціонерного товариства за ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 КК України (пособництво у заволодінні майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах).

Він додав, що до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваному, який «налагодив схему подвійної оплати послуг комунальних підприємства з боку населення», запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Юрій Луценко поінформував, що вказаною особою за потурання невстановлених осіб з числа керівників комунальних підприємств міста Запоріжжя до сплати двічі включались однакові послуги, а саме послуги щодо роботи Єдиного процесінгового центру, обслуговування програмного забезпечення, роботи щодо адміністрування розподілених баз даних та обслуговування системи безпеки програмного продукту, у результаті чого проводилася подвійна оплата по суті одних й тих самих робіт, чим спричинено збитки територіальні громаді м. Запоріжжя (міському бюджету) в розмірі майже 9 млн грн.

«Ми налаштовані цю справу завершити протягом розумного терміну, до кінця року буде обвинувальний акт. Тому, вважаю, що сьогоднішня нарада має вагомі результати», – підсумував Генеральний прокурор.

Довідково : санкцією ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *