Юрій Луценко: Суспільство втомилось чекати на результат антикорупційної діяльності

У середу, 20 вересня 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв участь у Шостому засіданні Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС в м. Дніпро.

Під час свого виступу Юрій Луценко наголосив, що протидія корупції є одним із пріоритетних напрямків у роботі органів прокуратури. Одночасно він зазначив, що у процесі реформування відомства та приведення його діяльності до європейських стандартів Генеральною прокуратурою України передусім вжито низку організаційних та практичних заходів щодо унеможливлення корупційних проявів серед прокурорів.

Юрій Луценко проінформував учасників засідання про ключові реформи, які відбулись в органах прокуратури – створення Генеральної інспекції, скорочення штатної чисельності працівників органів прокуратури, збільшення зарплат співробітникам, реалізація європейської моделі прокуратури – створення та початок функціонування органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

«Найбільше я пишаюсь тим, що ми відкрили двері доступу до системи людям, які ніколи в ній не працювали», – зазначив Юрій Луценко.

Також Генеральний прокурор окремо зупинився на проблемах роботи суддів, їх малої чисельності в районних судах та високої завантаженості.

Юрій Луценко вчергове наголосив на необхідності створення антикорупційних палат у вже існуючих судах, що прискорить процес покарання корупціонерів.

«Суспільство втомилось чекати на результат антикорупційної діяльності. Ми розгорнули боротьбу проти тих, хто має боятись закону, але остаточного вердикту суду все ще не отримуємо», – зауважив Генеральний прокурор.

«Усі суди в Україні мають бути антикорупційними, тут я погоджуюся із тезами і Порошенка, і Керрі. Але витрачати час на створення окремого антикорупційного суду неприпустимо, як того вимагають окремі політики», – підкреслив Юрій Луценко.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *