Кремль свідомо обрав тактику посилення людських страждань – Президент України про ситуацію в анексованому Криму




«Кремль свідомо обрав тактику посилення людських страждань. Окупований кримський півострів, відповідно до правозахисників, уже перетворився на територію репресій. Хто наважиться не погодитися з Кремлем, ризикує своєю свободою і навіть життям», – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Президент зазначив, що українці та кримські татари зазнають арештів навіть через публікації в соцмережах, або, як це сталося у випадку кримського фермера Володимира Балуха в грудні 2016 року – за вивішування українського національного прапора на приватному будинку. Тривають переслідування лідерів Меджлісу – представницького органу кримських татар, чия діяльність заборонена російською окупаційною владою. Лише тиждень тому, Ахтем Чийгоз, заступник глави Меджлісу, був засуджений до 8 років ув’язнення за виступ проти російської окупації. Інший заступник глави Меджлісу, Ілмі Умеров, який має серйозні проблеми зі здоров’ям, перебуває під домашнім арештом, і йому заборонено покидати Крим для лікування. 

«Росія безцеремонно порушує Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 71/205 «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)», – сказав Петро Порошенко та наголосив, що ця країна продовжує ігнорувати усі заклики Управління Верховного комісара з прав людини забезпечити відповідний та безперешкодний доступ до Криму для міжнародних моніторингових місій з прав людини. 

«Кремль не виконує також тимчасові запобіжні заходи, визначені Міжнародним Судом ООН»,- акцентував увагу Генасамблеї Президент. При цьому він нагадав, що Міжнародний Суд зажадав від Росії утримуватися від збереження чи накладення нових обмежень на можливість кримськотатарської громади зберігати свої представницькі інституції, включаючи Меджліс, і забезпечити право українських громадян на навчання українською мовою. 

«Така неповага Росії до міжнародних зобов’язань мусить отримати належну відповідь з боку міжнародної спільноти», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент закликав міжнародну спільноту уважно відстежувати ситуацію в Криму, щоб попередити новий геноцид проти кримських татар та українців, інспірований сучасними поборниками сталінської тоталітарної ідеології.

«Я розраховую на підтримку вашими делегаціями ініціатив України щодо забезпечення дотримання прав людини в тимчасово окупованому Криму, зокрема наступної відповідної резолюції ГА ООН. Ми маємо посилити міжнародний режим деокупації Криму», – зазначив Глава держави.

Президент закликав створити міжнародну групу друзів українського Криму для координації спільних кроків та дій.

«Ми розраховуємо на скоординовану та цілеспрямовану підтримку наших міжнародних партнерів», – підсумував Президент та застеріг світове співтовариство від мілітаризації Криму, що, на його переконання, є «ще одним безпековим викликом, який зачіпає всю Південну та Східну Європу, а також Північну Африку та Близький Схід». 

Президент нагадав, що на найвищому міжнародному рівні – Генеральній Асамблеї ООН – Росія визнана окупаційною державою і підкреслив, що це є свідченням правильного шляху в роботі Організації.

Відео

ф

Робочий візит Президента до Сполучених Штатів Америки

18 вересня 2017 року – 19:41





















































































































































































































































































































































ф

Робочий візит Президента до Сполучених Штатів Америки

18 вересня 2017 року – 19:41


Участь Президента України у Заході високого рівня з питання реформування ООН

© UN
























Зустріч Президента України П.О.Порошенка та пані М.А.Порошенко з лідерами української громади та кримськотатарських організацій в США

© фото Миколи Лазаренка




























































































Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Сполучених Штатів Америки відвідав Військову академію США «Вест-Пойнт», 18 квітня 2017 року

© фото Михайла Палінчака


































































































Участь Президента України у Заході високого рівня з питання реформування ООН


Участь Президента України в засіданні Саміті Ради Безпеки ООН з питань миротворчості

© фото Михайла Палінчака


Участь Президента України в засіданні Саміті Ради Безпеки ООН з питань миротворчості

© фото Михайла Палінчака




Президент на Раді Безпеки ООН демонструє докази участі російських військових в агресії на Донбасі

© фото Михайла Палінчака



Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *