Неймовірні майстер-класи, корисні тренінги і цікаві презентації на ярмарку вакансій «Крок до роботи»

20 вересня в усіх містах і районах регіону Донецька обласна служба зайнятості провела Загальнообласний ярмарок вакансій «Крок до роботи», який відвідали майже 5 тис. осіб. На ярмарку були представлені понад 3 тис. вакансій.

Служба зайнятості для презентації професій, що користуються попитом на ринку праці, організувала цікаві майстер-класи та інсталяції. Наприклад, виконуючи вказівки професіоналів, своїми руками можна було розписати пряник і забрати смачний презент додому, потренуватися в мистецтві художнього різання по овочах та фруктах – карвингу або навчитися складати шедеври з серветок.

Для випускників, школярів і всіх бажаючих учасники ярмарки приготували неймовірну презентацію професії “зварювальник”. Тут можна було потримати в руках справжній зварювальний апарат, поміряти маску зварника і побачити готові вироби, виконані професіоналами. Після цікавих та насичених подій всі бажаючі мали змогу пройти профорієнтаційне тестування і поспілкуватися з присутніми на ярмарку представниками навчальних закладів регіону.

Для бажаючих започаткувати власну справу фахівці служби зайнятості організували тренінги з бізнес-планування та розробки ефективної маркетингової стратегії власного бізнесу. У спеціальних куточках підприємця можна було дізнатись про актуальні грантові програми соціальних партнерів служби зайнятості, зокрема Проект «Український донецький куркуль» і фінансову підтримку від Данської ради у справах біженців.

В роботі загальнообласного ярмарку взяли участь більш ніж 350 роботодавців, представники майже півсотні навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців за актуальними на ринку праці професіями, та громадські організації. Увазі присутніх була запропонована інформація про вільні робочі місця та вакантні посади в містах та районах області.

Головним завданням заходів стало сприяння ефективній та швидкій зайнятості населення, в тому числі посередництвом започаткування власної справи, орієнтація молоді на отримання професій та спеціальностей, що мають попит на ринку праці регіону, оперативне задоволення потреб роботодавців у робочій силі, підвищення рівня інформованості учасників заходу щодо послуг та можливостей, які надає державна служба зайнятості, впровадження новітніх технологій та методів роботи.

Результатом Загальнообласного ярмарку вакансій стали понад  1,5 тис. співбесід, які були проведені безпосередньо під час заходу у всіх містах та районах Донеччини.

 

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *