Павло Жебрівський привітав рятівників Донеччини з професійним святом

Сьогодні у Маріуполі очільник області Павло Жебрівський вручив сертифікат на 6 млн 200 тисяч гривень на придбання катера та двох квадрокоптерів Головному управлінню ДСНС з нагоди професійного свята.

«Пишаюся тим, що Донецьке управління ДСНС – одне з найпотужніших в Україні. І не лише з матеріально-технічного забезпечення. Кращим його роблять люди – відважні й мужні, загартовані війною. Сьогодні їх все рідше називають «пожежниками» й усе частіше – «рятівниками». За останні три роки престиж професії та відповідно повага до кожного її представника неймовірно зросли. Рятувальники там, де страждають люди: розміновують території, ремонтують пошкоджене російськими наймитами житло, роздають гуманітарну допомогу», – звернувся до присутніх голова Донецької ОДА.

Також Павло Жебрівський  вручив рятівникам грамоти, подяки, цінні подарунки та медалі «За оборону Авдіївки». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто відійшов у Вічність, виконавши свій професійний обов’язок. Очільник області зазначив, що варто вже подумати про те, щоб написати історію цих буремних років – як виходили з Донецька, як з нуля нарощували матеріальну базу, як працювали в умовах активних бойових дій, як відновлювали й будували.

«Я усе своє життя пам’ятатиму тих, з ким ми ходили на пошкоджену обстрілами ДФС – не думаючи про те, наскільки це небезпечно для життя; завжди буду вдячний тій сотні рятувальників, які нині відновлюють зруйноване рашистами житло у Авдіївці – працюють там, де відмовляються працювати цивільні будівельники. По завершенню цих робіт, вони візьмуться відновлювати житло у Мар’їнці та Красногорівці. Це справжні герої, які роблять свою справу якісно й віддано, без галасу й піару», – наголосив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *