У Слов’янську відзначили річницю від дня народження Михайла Петренка

У Слов’янську розпочалися урочисті заходи з нагоди 200-річчя від дня народження Михайла Петренка, поета-романтика, автора відомої пісні “Дивлюсь я на небо…” та низки інших творів. Наразі немає документальних підтверджень, що поет народився саме в Слов’янську, проте більшість місцевих  краєзнавців називають Михайла Петренка уродженцем свого міста, а жителі Донеччини пишаються  своїм земляком і популяризують його творчість. Урочисте   зібрання   в   школі  мистецтв проходило у заповненій залі. Після привітань від міської влади та Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації пролунало чимало теплих слів на адресу людей, які багато років займаються популяризацією творчого спадку поета.

Так, звертаючись до присутніх, проректор Донбаського педагогічного університету Сергій Швидкий віддав належне добре помітній дослідницькій та організаторській роботі голови обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валерія Романька, очільниці краєзнавців Слов’янська Тетяни Лисак, директорки  головної книгозбірні міста Лариси  Мамедової. Ця бібліотека віднедавна носить ім’я Михайла Петренка.

Під час заходу відбулося вручення Загальнослобожанської літературної премії М.Петренка  лауретам 2017 року: відомому українському письменнику Сергію Жадану, поетці з Покровська Любові Чорній, художнику, Заслуженому журналісту України Миколі Капусті, колективу Слов’янської бібліотеки на чолі з Ларисою Мамедовою  та  ТРК “САТ-ПЛЮС”.

Свято в школі мистецтв запам’яталося піснями і поезіями у виконанні місцевих артистів і літераторів, а на жителів  міста і району цього тижня чекають інші пізнавальні заходи до ювілею поета-земляка.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *