В облдержадміністрації представили проект будівництва підстанції ПС 500 кВ …

В облдержадміністрації представили проект будівництва підстанції ПС 500 кВ «Кремінська»

Сьогодні, 21 вересня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Вадим Данієлян провів засідання архітектурно-будівельної ради при управлінні містобудування та архітектури.

На заході учасники ради ознайомилися з містобудівною документацією проектного рішення детального плану території «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» із заходами ПЛ 500 кВ Донбаська-Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська-Ювілейна», розробленого Приватною науково-виробничо-комерційною фірмою «Техносервіс».

Замовник – Кремінська райдержадміністрація.

Вадим Данієлян підкреслив, що будівництво цієї лінії зможе вирішити багато проблем енергопостачання Луганщини, зокрема, дасть можливість стати енергетично незалежною областю. І тому, це питання є одним із важливих завдань очільника області Юрія Гарбуза.

Слід зазначити, що техніко-економічного обґрунтування цього об’єкта було розроблено Відокремленим підрозділом «Північна електроенергетична система ДП НЕК «Укренерго», який 4 червня 2017 року схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Будівництво цієї підстанції планується в південно-західній частині Кремінського району на земельній ділянці Кремінського Держлісхозу.

Головний архітектор проекту ПНВКФ «Техносервіс» Ірина Медяник повідомила, що на підстанції передбачено встановлення таких високовольтних електроустаткувань: автотрансформаторів напругою 500/220 кВ, розподільчих установок 500/220 кВ, розподільчих пристроїв 35 кВ для організації власних потреб підстанції, трансформаторів власних потреб, дизель-генераторних установок.

Кількість робочих місць розрахована на 44 чоловік.

Наприкінці засідання учасниками ради вирішено допрацювати план будівництва та затвердити його на наступному засіданні, який відбудеться в м. Кремінній.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *