За Програмою «На тебе чекають вдома» суд звільнив від відповідальності колишнього бойовика «ДНР»



На Донеччині суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного колишнього бойовика, учасника Програми Служби безпеки України «На тебе чекають вдома».
Правоохоронці встановили, що у 2014 році мешканець Слов’янського району Донецької області приєднався до незаконного збройного формування так званої «ДНР». Чоловік допомагав облаштовувати бойові позиції терористів, займався господарською діяльністю та здійснював пропускний режим.
Поступово усвідомивши злочинний характер своїх дій та розчарувавшись в «ідеалах новоросії», колишній бойовик залишив незаконне збройне формування. Тривалий час він переховувався у родичів і знайомих в РФ та на тимчасово окупованих територіях, побоюючись кримінальної відповідальності.
Дізнавшись про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», чоловік повідомив правоохоронні органи про всі обставини своєї діяльності у складі незаконного збройного формування та сприяв слідству у дослідженні матеріалів кримінального провадження
Після ретельної перевірки правоохоронці встановили, що чоловік не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчиняв інших тяжких злочинів. Розглянувши матеріали справи, суд прийняв рішення про звільнення колишнього бойовика від кримінальної відповідальності за скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Після отримання ухвали суду колишній бойовик закликав учасників незаконних збройних формувань повертатися додому та скористатися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома», адже вона дійсно працює.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *