Генеральний прокурор України Ю. Луценко зустрівся з Главою Представництва ЄС в Україні Хюґом Мінгареллі та Головою Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні Кястутісом Ланчінскасом (ФОТО)

У п’ятницю, 22 вересня 2017 року, відбулася зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка із Главою Представництва ЄС в Україні Хюґом Мінгареллі та Головою Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні Кястутісом Ланчінскасом.
Під час вказаного заходу учасники обговорили подальші стратегічні завдання з питань реформи органів прокуратури, у тому числі підвищення незалежності відомства, забезпечення діяльності органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, впровадження механізмів оптимізації та підвищення ефективності роботи прокурорів, рівня їх професійної підготовки, створення електронної системи документообігу, а також електронного кримінального провадження.

У свою чергу сторона ЄС позитивно відзначила наміри керівництва Генеральної прокуратури України щодо просування процесу реформ та конструктивний розвиток взаємодії.

Юрій Луценко підтвердив готовність відомства до подальшого поглиблення співпраці та поінформував про проведення 29 вересня поточного року загальної робочої зустрічі з іноземними партнерами щодо подальших пріоритетів діяльності органів прокуратури та можливої взаємодії.

Сторони засвідчили обопільну зацікавленість щодо співробітництва як у рамках існуючих міжнародних проектів, так і тих, що будуть впроваджені вже найближчим часом.

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами Департаменту
міжнародно-правового співробітництва

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *