Українські прокурори відвідали Французьку Республіку з навчальним візитом

Упродовж 18-22 вересня 2017 року відбувся навчальний візит делегації українських прокурорів до Французької Республіки, організований Консультативною місією Європейського Союзу в Україні.

Метою візиту, у якому взяли участь представники Генеральної прокуратури України та керівники прокуратур Харківської, Одеської, Київської та Львівської областей, було ознайомлення з системою французької магістратури, що включає в себе прокуратуру та суди. Українська сторона докладно довідалася про добір кадрів, ведення електронного досьє магістрів, спеціальну підготовку кандидатів на посади магістрів, засади діяльності прокуратури у французькій судовій системі.

Особливу увагу приділено оцінюванню роботи прокурорів, що запроваджена в магістратурі Французької Республіки, а також ролі Вищої ради суддів та прокурорів у цьому процесі. Крім того, керівництвом Національної школи магістратури, що входить до Європейської мережі судових тренінгів, презентовано порядок та особливості підвищення кваліфікації чинних магістрів та спеціальної підготовки кандидатів на посади в магістратурі, низку освітніх програм для іноземних правників.

Генеральний інспектор юстиції Французької Республіки Патрік Пуарре поінформував українських колег про діяльність Генеральної інспекції юстиції щодо здійснення розслідувань із дисциплінарних питань та додержання вимог нормативних документів магістрами.

Вказаний візит делегації органів прокуратури України до Французької Республіки є черговим кроком на шляху до плідного співробітництва відомства з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні у сфері верховенства права та реформування сектору цивільної безпеки.

 

За матеріалами Управління впровадження практики
Європейського Суду з прав людини і співробітництва з проектами
Ради Європи та Європейського Союзу

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *