Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відвідав з робочим візитом Польщу




Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відвідав з робочим візитом Польщу та взяв участь у Міжнародному Конгресі прав дитини і Міжнародній Конференції Януша Корчака, організованих польським дитячим омбудсменом Мареком Міхаляком.

«Минулого року я підтримав ініціативу Українського товариства Януша Корчака про перейменування вул. Миколи Баумана на вул. Януша Корчака, адже для мене, як і для мільйонів людей у всьому світі, Януш Корчак –  приклад того, як треба любити дітей. Тому сьогодні для мене велика честь заявити, що в Україні також цінують і поважають цього видатного діяча» – наголосив Микола Кулеба.

Януш Корчак – відомий польський лікар та педагог, який перший підняв питання про права дитини. Він загинув в газовій камері фашистського концтабору разом із вихованцями свого сиротинця. Відомий діяч відмовився врятувати своє життя та не покинув дітей, яких вели на страту. Януш Корчак до останнього був поруч з вихованцями та по дорозі до газової камери розповідав казки малюкам аби заспокоїти їх.

Мало відомий факт, що на початку ХХ століття Януш Корчак рятував українських дітей в Києві, на околицях міста, працював в сиротинці в районі Лук’янівки, жив і писав свій головний педагогічний твір – книгу «Як любити дитину» (1918 рік) на вул. Інститутській.

В рамках Конгресу Микола Кулеба провів зустріч з польським дитячим омбудсменои Мареком Міхаляком та Президентом Ради провінційних адвокатів дітей та молоді Канади Ірвіном Елманом  та обговорив подальшу співпрацю.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *