Стратегічні об’єкти мають бути захищені, а винні у вибухах на військових складах притягнуті до відповідальності – Президент на воєнному кабінеті щодо ситуації під Калинівкою




«Пожежа локалізована. Ми не очікуємо її подальшого розповсюдження і зараз ми ліквідуємо останні осередки задимлення». Про це повідомив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, який повернувся з Калинівки, на воєнному кабінеті, скликаному Президентом Петром Порошенком.

За його словами, нині на місці надзвичайної події продовжують працювати рятувальники в цілодобовому режимі, також є авіація, яка в разі необхідності відновить свою роботу.

Глава держави звернувся до керівників Генеральної прокуратури, СБУ, Національної поліції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії. «Ми маємо навчитися захищати наші стратегічні об’єкти від диверсійних груп. Є інші версії? Значить будемо притягати до відповідальності тих, хто буде (винен – ред.) за іншими версіями», – підкреслив Президент. Петро Порошенко повідомив, що сьогодні зранку дав наказ посилити оборону і охорону стратегічних об’єктів силами Збройних Сил. «Ми далі миритися з цими подіями не можемо», – підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що тенденція вибухів на військових складах містить загрозу для національної безпеки. «Просив би ретельно підготуватися для засідання РНБО, щоб були вжиті вичерпні заходи в найкоротші терміни і не допустити повторення трагедії», – підкреслив Президент.

Пізніше буде додано інформацію керівників силових структур.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *