Міжнародний економічний форум «Discover Dn.Ua» – день перший

Добіг кінця перший день міжнародного економічного форуму «Discover Dn.Ua», що проходить у Краматорську. На пленарній сесії було розглянуто та обговорено стратегію розвитку Донецької області до 2040 року, яка передбачає розбудову інфраструктури та нові соціальні об’єкти. Член Несторівської експертної групи Євген Глібовицький під час дискусійного клубу розглянув питання «Навіщо Донеччина потрібна Україні», розкривши під час виступу ключові моменти потенціалу Донеччини та вказавши на інвестиційну привабливість.

З приємних моментів слід відзначити підписання угод про виділення коштів для сімох підприємців на створення та розвиток бізнесу. Угоди були підписані у рамках програми «Український донецький куркуль».

«Хто такий українець? В моїй інтерпретації куркуль – це українець, заможна людина, що має свою власність для ведення бізнесу. Сьогодні не має акцентації на сільське господарство, по суті, це малий бізнес. Ми маємо створити фундамент для цього класу. Я хочу, щоб Донеччина була інвестиційно привабливою», – наголосив керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Директор Представництва ПРООН в Україні Янтомас Хімстра поспілкувався з журналістами та гостями під час панельних дискусій, вказавши на ключові моменти у співпраці з Донецькою облдержадміністрацією.

«Програма розвитку від ПРООН реалізується як у Донецькій, так і Луганській областях. У нас існує багато інфраструктурних проектів, деякі ми вже виконали – це станція переливання крові у Маріуполі та відремонтовано систему водопостачання у лікарні Краматорська. Ми підтримуємо погляди Донецької облдержадміністрації і також вважаємо, що рушійною силою економіки на Донеччині стане саме малий та середній бізнес. Ми глибоко переконані, що децентралізація також змінить область на краще», – заявив Янтомас Хімстра.

Закінчився перший день форуму панельними дискусіями у двох зонах – спілкування та безпосередньо форуму, де почесні гості з європейських країн, підприємці та політики змогли обговорити проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *