Органами прокуратури вжито заходів щодо повернення у комунальну власність майна вартістю понад 21,7 млн грн, яке знаходиться в центрі столиці

Генеральною прокуратурою України у ході реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді викрито незаконну схему привласнення фізичними особами комунального майна шляхом підроблення низки документів.

Установлено, що у нежитлових приміщеннях, розташованих у Шевченківському районі міста Києва, загальною площею понад 1 тис 385 кв м та вартістю понад 21,7 млн грн з 2003 року розміщувалась Державна податкова інспекція у Шевченківському районі міста Києва.

Водночас фізичні особи, скориставшись тимчасовим звільненням податковим органом цієї будівлі у зв’язку з її аварійністю, на підставі підроблених документів протиправно оформили право власності на це приміщення, яке у жовтні 2015 року відчужили офшорній компанії, зареєстрованій у країні Беліз.

З метою захисту інтересів держави у червні 2016 року Генеральною прокуратурою України подано до суду позов про витребування з незаконного володіння компанії нежитлових приміщень, розташованих по вул. Артема, 91 у місті Києві, у власність територіальної громади міста в особі Київської міської ради.

Рішенням господарського суду міста Києва від 26.09.2017 позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі, а грубо порушені економічні інтереси територіальної громади поновлено.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *