Колишній бойовик скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома»



На Донеччині колишній бойовик терористичної організації «ДНР» добровільно звернувся до співробітників Служби безпеки України, скориставшись Програмою «На тебе чекають вдома».
Правоохоронці встановили, що мешканець Слов’янська під впливом проросійської пропаганди приєднався до терористів ще у 2014 році. На облаштованих терористами «блокпостах» він забезпечував контрольно-пропускний режим. Здобувши авторитет серед бойовиків, чоловіка стали залучати до вербування місцевих мешканців у бандформування.
Зрозумівши помилковість свого вибору, побачивши як бойовики знущаються і грабують місцеве населення, житель Слов’янська вирішив покинути терористів та повернутися до сім’ї. Після звільнення Слов’янська силами антитерористичної операції чоловік, побоюючись кримінальної відповідальності, переховувався від правоохоронних органів.
Побачивши по телебаченню інформацію про діяльність Програми «На тебе чекають вдома», він наважився звернутися із заявою до СБ України.
На даний час він знаходиться вдома зі своєю родиною та очікує на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності.
Ставши на шлях мирного життя, колишній бойовик закликав усіх учасників незаконних збройних формувань «ДНР/ЛНР» припинити злочинну діяльність та скористатись Програмою СБУ «На тебе чекають вдома».
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *