На Волині затримано власників підпільних цехів по обробці бурштину (ФОТО)

Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області та оперативними працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Нацполіції в ході розслідування кримінального провадження проведено санкціоновані обшуки на складах та у помешканнях громадян, які підозрюються у незаконному видобутку та обробці каміння бурштину сирцю.

Під час обшуків в одній із квартир у м. Луцьку 28.09.2017 її мешканець, діючи умисно, за попередньою змовою зі своїм братом, погрожуючи вбивством, з використанням вогнепальної зброї вчинили опір працівникам правоохоронного органу, які виконували свої службові обов’язки, захопили в заручники працівника поліції, з метою спонукання вчинення іншими працівниками правоохоронного органу залишення приміщення будівлі.

За вказаним фактом розпочато кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) КК України.

Наразі зазначених осіб затримано, вирішується питання щодо вручення повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Після припинення злочинних дій обшук завершено та вилучено майже 8 кг обробленого бурштину, чорнові записи про його реалізацію, грошові кошти, мотори-станки, шліфувальні машини, інше обладнання, зброю та набої до неї.

За матеріалами прес-служби прокуратури Волинської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *