В Генеральній прокуратурі України відбувся семінар на тему: «Основні питання застосування антикорупційного законодавства в частині обмеження щодо одержання подарунків» (ФОТО)

У п’ятницю, 29 вересня 2017 року, в Генеральній прокуратурі України відбувся семінар на тему: «Основні питання застосування антикорупційного законодавства в частині обмеження щодо отримання подарунків».

Заступник Генерального прокурора А. Стрижевська, відкриваючи семінар, наголосила на необхідності відповідального ставлення працюючих в органах прокуратури до отримання подарунків, оскільки за їх отримання можна «розплатитись кримінальною, адміністративною та дисциплінарною відповідальністю». На сьогоднішній день законодавством регламентовано декларування подарунків вартістю понад 1684 грн, а в окремих випадках навіть сплата з них податків і подання податкової декларації. Окрім того, якщо після отримання не дозволеного подарунку посадовець прийме рішення на користь дарувальника, таке рішення підлягає скасуванню, а обдарований вчинив правопорушення пов’язане з корупцією – дію в умовах конфлікту інтересів.

Особливий наголос на семінарі було зроблено на необхідності проведення просвітницької діяльності щодо роз’яснення основних положень нового антикорупційного законодавства, виявлення фактів порушень обмежень отримання подарунків та притягнення до відповідальності порушників.

У роботі семінару взяли участь:

– голова Ради суддів України В. Сімоненко, судді Т. Чумаченко, В. Ковальська, М. Головчак, С. Шелест та працівники судів В. Пастухова, В. Мишкіна, К. Карпушова;

– представники Комітету з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради України Ю. Сорочик, Ю. Карман, К. Вишневська, В. Величко;

– представники від Національної поліції України О. Ілляшенко, О. Лозовий;

– працівники Державної фіскальної служби – С. Володимирова, Л. Воробйова;

– науковці Національної академії прокуратури К. Годуєва, О. Загорська, І. Єрьомінко, доценти кафедри Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого В. Киричко та Націонльного університету «Одеська юридична академія» О. Хамходера, начальник відділу Національного університету оборони України В. Бевз;

– експерт з міжнародного досвіду П. Павличенко;

– представники громадськості – Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем»;

– керівники підрозділів та прокурори Генеральної прокуратури України та прокуратур регіональних рівнів.

Довідково: вся інфографіка і відеоматеріал по темі семінару, найближчим часом будуть розміщені у вкладці «Запобігання та протидія корупції»/«актуальна інформація» на цьому ж сайті.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *