В Одесі тривають засідання ІІ регіонального круглого столу «Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення» (ФОТО)

28-29 вересня 2017 року у місті Одесі відбуваються засідання ІІ регіонального круглого столу «Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення», організованого на базі військової прокуратури Південного регіону України у співпраці з Національною академією прокуратури України.

Участь у форумі взяли народні депутати України, представники посольств, консульств, правоохоронних органів, провідних наукових закладів Польщі, Болгарії, Федеративної Республіки Німеччини, Словаччини, Туреччини, Молдови, Румунії, України, а також представники Комітету ООН, ОБСЄ, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Одеської обласної державної адміністрації, обласної ради, інших зацікавлених органів та міжнародних інституцій.

З вітальним словом до учасників звернувся заступник Генерального прокурора – Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який, зокрема, зазначив, що демократичні процеси, які розпо¬чалися в Україні, є тим фундаментом, на якому мають здійснюватися зміни у внутрішній та зовнішній політиці, економіці та безпеці.

Як підкреслив Головний військовий прокурор, регіональний круглий стіл є черговим важливим кроком на цьому шляху в площині налагодження співпраці з правоохоронними органами і спецслужбами сусідніх з Україною держав.

Він нагадав присутнім, що вказані інтеграційні процеси відбуваються у надзвичайно складний для України час, який Верховна рада України, Рада національної безпеки і оборони України, Генеральний штаб Збройних Сил України та провідна наукова установа Національної академії наук України в галузі права – Інститут держави і права ім. В.М. Корецького, обґрунтовано визначили як особливий період.

«Україна перебуває на передньому краю боротьби з новітньою світовою загрозою «гібридної війни», що диктує необхідність нових підходів у роботі, насамперед, військових правоохоронних органів, надання їм додаткових повноважень саме у поточний особливий період, координації спільних дій всіх зацікавлених органів», – акцентував Головний військовий прокурор.

Після короткої характеристики результатів роботи військових прокурорів з часу поновлення системи військових прокуратур у серпні 2014 року Анатолій Матіос закликав учасників заходу до об’єднання зусиль вітчизняних правоохоронних органів та відповідних структур іноземних держав, європейських експертів, усіх організацій та осіб, зацікавлених в розв’язанні проблем транскордонної взаємодії, зокрема, з протидії злочинності та узгодженого реагування на міжнародні правопорушення.

«Користуючись нагодою, хочу запропонувати проведення третього аналогічного заходу орієнтовно у квітні-травні 2018 року. Тому, закликаю присутніх до надання відповідних пропозицій щодо тематики засідання та місця його проведення», – закінчив вітання Головний військовий прокурор.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *