Держдеп США закликав Росію негайно звільнити Умерова

Сполучені Штати глибоко стурбовані засудженням та дворічним тюремним ув’язненням кримськотатарського лідера Ільмі Умерова в окупованому Росією Криму.

Про це повідомили у Державному департаменті США, повідомляє ТСН.

“Він був засуджений за свою опозицію до спроби анексії Росії в Криму і дали жорсткіший вирок, ніж просив російський окупаційний прокурор”, – йдеться у повідомленні.

До того ж у заяві відомства зазначається про «минулу несправедливість» у справі Умерова, зокрема кілька тижнів примусового психіатричного лікування, яке йому призначали у 2016 році.

“Ми закликаємо російську окупаційну владу негайно звільнити Умерова і скасувати його засудження. Крим залишається невід’ємною частиною України, і Сполучені Штати залишаються незмінними у підтримці територіальної цілісності та суверенітету України”, – заявили у Держдепі.

Нагадаємо, Сімферопольський районний суд, який підконтрольний Росії, у середу, 27 вересня, виніс вирок у справі одного

Одного з лідерів кримських татар окупанти засудили до 2 років колонії з лідерів кримськотатарського національного руху  Ільмі Умерова. Умерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення. Російська окупаційна влада в Криму звинуватила Умерова в екстремізмі. Такого висновку співробітники ФСБ дійшли через заяви заступника голови Меджлісу на каналі АТR.

Нагадаємо, у Москві провели акцію на підтримку ув’язнених кримських татар.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *