Донеччина готова до осінньо-зимового періоду 2017-2018

Про стан реалізації підготовки до осінньо-зимового періоду 2017 – 2018 років розповіла директор обласного департаменту ЖКГ  Ольга Соловей. Вона зазначила, що на 100  готові житловий фонд і заклади соціальної сфери, на 99,5 % підготовлене  водо-каналізаційне  та  теплове господарство.

«Загалом на  підготовку об’єктів  було витрачено 617  млн. грн. Втім, головною проблемою є борги комунальних підприємств і населення  за спожиті воду, електрику і газ. Тільки за газ теплове господарство області заборгувало 2,4 млрд. грн. Наразі здійснюються заходи щодо вирішення даного питання», – заявила Ольга Соловей.

За її словами, наявність боргів  наразі є своєрідним стримуючим фактором для підписання угод на постачання природнього газу   компанією «НАК Нафтагаз України».  Спеціалісти мають надію на  скоріше завершення договірного процесу, втім  продовжують складати графіки погашення заборгованості та звертаються до  органів   місцевого самоврядування.

Практично на  100%  приборами обліку водопостачання та теплової енергії оснащені Вугледар та Маріуполь. Решта  населених пунктів і районів проводять роботи з устаткування ними житлового фонду.

Також Ольга Соловей зазначила, що обласне керівництво намагається вирішити питання  заборгованості   КП «Вода Донбасу».  Для цього планується провести нараду за участю міністра Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України  Геннадія Зубка. Вона стверджує, що   попри наявні проблеми  Донецька  область  у повній готовності  входить до роботи в новий опалювальний сезон.

 Департамент житлово-комунального господарства

 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *