Ключковська: Проведення квазі-з’їзду «української діаспори» в Криму — свідчення, що нас бояться

Проведення в окупованому Криму так званого «з’їзду української діаспори» є свідченням визнання Росією впливовості закордонних українців. Таку думку висловила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Ірина Ключковська.

«Сьогодні російські ЗМІ зарясніли інформацією про проведення в Криму “международного сьезда украинской диаспори”. Ну, що ж, друзі-діаспоряни, це визнання сили і впливовості нашої справжньої української діаспори! Вітаю всіх! Ви — сила, якої бояться», — цитує VIDIA пані Ключковску.

За її словами, проведення цього квазі-з’їзду — це також частина гібридної війни, яка активно розгортається не лише в Україні, але й у всіх країнах, де є міцні українські спільноти.

Як відомо, вчора російські ЗМІ повідомляли про те, що в Криму вперше відбудеться «міжнародний з’їзд представників українських діаспор з різних країн». Ніби-то таким чином вони готові заявити світовій спільноті, що «київський режим не має права виступати від імені всього українського народу».

«Добре розуміємо, що ця комедія відбувається в піку до відзначення 50-ліття Світового конгресу українців, яке потужно прокотилися Україною і світом. Не завадило б СБУ і нашій розвідці зайнятися цим питанням і вивчити, хто туди подався», — зазначила Ірина Ключковська.

Читайте також інтерв’ю — Ірина Ключковська: «Русский мир» запускає щупальці в українські організації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *