Прокуратура Київської області викрила колишнього начальника управління Держкомзему Київщини, який зловживаючи службовим становищем, вилучив землі лісового фонду площею майже 10 га та вартістю понад 4 млн грн

Установлено, що внаслідок зловживання службовим становищем, колишній начальник управління Держкомзему в Іванківському районі незаконно передав у приватну власність громадян земельні ділянки лісового фонду площею майже 10 га та вартістю понад 4 млн грн за межами населених пунктів на території Страхоліської сільської ради Іванківського району Київської області.

Так, колишній посадовець на підставі фіктивних документів змінив цільове призначення вказаних земельних ділянок та без згоди постійного користувача ДП «Іванківське лісове господарство» вилучив їх із державної власності на користь третіх осіб.

Вказані дії посадовця призвели до тяжких наслідків у вигляді заподіяння матеріальної шкоди державі, що в 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт відносно колишнього начальника управління Держкомзему в Іванківському районі за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Довідково: за вчинене колишньому посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *