Уповноважений Президента України з прав дитини відвідав з робочою поїздкою Велику Британію




16-20 жовтня Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба перебував робочою поїздкою у Великій Британії з метою вивчення досвіду в плануванні та впровадженні реформи системи інституційного догляду за дітьми. Поїздка відбулась за сприяння міжнародного благодійного фонду «Lumos Foundation» для представників міністерств, місцевої влади та організацій, які впроваджують реформу закладів інституційного догляду та виховання дітей в Україні.

Делегати з України ознайомилися з системою захисту дітей у Великобританії та етапами її реформування, відвідали служби, створені на заміну інтернатам. Крім того, спеціалісти різних галузей поділилися досвідом реформування системи та надання соціальних послуг.

«За підтримки «Lumos Fundation» розпочинається реалізація реформи закладів інституційного догляду та виховання дітей у першій області – Житомирській. Вже наприкінці цього місяця там будуть проведені тренінги щодо її впровадження. Цей навчальний візит був організований, щоб представники міністерств, а також заступник губернатора Житомирської області дізналися, як така реформа відбувалася в інших країнах, які послуги і у якому форматі необхідно розвивати» – зазначив Микола Кулеба.

Завдяки детальному ознайомленню з досвідом Великої Британії учасники зможуть удосконалити законодавство та методологічну базу реформи, розробити механізми її реалізації, впровадити найкращі міжнародні практики та створювати інноваційні моделі послуг на базі громади.

У навчальному візиті взяли участь Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська, заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, радник Міністра охорони здоров’я Олена Коломійчук, керівник Національного офісу реформи деінституціалізації Маріанна Онуфрик, ДІ-консультант Lumos Fundation в Україні Ксенія Зубрій, а також Арсеній Положій, керівник сектору EDGE, Agriteam, які підтримують реалізацію реформи в Україні.

Наприкінці березня 2017 року Уповноважений Президента України з прав дитини уклав угоду про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «Lumos Foundation», в рамках якої фонд сприяє поширенню в Україні найкращого міжнародного досвіду щодо реформування інтернатів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *