Завдяки втручанню прокуратури територіальній громаді повернуто понад 9 га земель водного фонду

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури вживають заходів щодо припинення порушень інтересів держави внаслідок незаконної передачі у власність особливо цінних земель.

Установлено, що Вишеньківською сільською радою у 2004 році всупереч вимогам закону відчужено на користь 76 фізичних осіб земельні ділянки площею по 0,12 га кожному для ведення садівництва, частина з яких накладається на землі водного фонду. Водночас менш ніж через місяць після отримання цих земельних ділянок згадані фізичні особи в один день продали ці 76 земельних ділянок загальною площею понад 9 га одному громадянину.

З огляду на вказані порушення прокуратура Київської області звернулася з позовом про визнання незаконними рішень сільської ради та витребування земельних ділянок з незаконного володіння фізичної особи, який рішенням Бориспільського міськрайонного суду від 29.02.2016, залишеним без змін 03.10.2016 апеляційним судом Київської області, задоволено.

Не полишаючи спроб зберегти у своєму протиправному володінні вказану земельну ділянку, відповідач подав касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Однак суд касаційної інстанції, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, 18.10.2017 цю скаргу відхилив, а судові рішення залишив без змін.

Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *