Головною військовою прокуратурою завершено спеціальне досудове розслідування стосовно учасника терористичної організації «ЛНР»

Головною військовою прокуратурою триває системний збір доказів вчинення на території Донецької та Луганської областей членами терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» широкомасштабних та систематичних порушень законів і звичаїв ведення війни.

По одному із епізодів слідством установлено, що в період липня-серпня 2014 року громадянин України, виконуючи в терористичній організації «ЛНР» функції так званого «слідчого військової комендатури», діючи з корисливим мотивом, вступив разом з іншими учасниками «військової комендатури» до озброєної банди, в складі якої вчиняв на території міста Луганськ та Луганської області розбійні напади на місцевих мешканців із метою заволодіння їх грошовими коштами, автомобілями та іншим майном для власного збагачення і використання в діяльності терористичної організації.

Зазначених осіб терористи незаконно затримували та в подальшому тримали в нелюдських умовах у підвальних приміщеннях захоплених державних установ міста Луганська, де піддавали систематичним катуванням, знущанням, побоям та іншим формам жорстокого поводження.

Серед установлених слідчими потерпілих місцеві мешканці, підприємці, журналіст, волонтери, колишні та діючі працівники правоохоронних органів, а також вагітна жінка.

Установлено, що вказаний учасник терористичної організації до 2014 року проходив службу в одному з правоохоронних органів на території Луганщини, а після звільнення ще й працював адвокатом. На цей час продовжує свою злочинну діяльність у складі терористичної організації, виконуючи функції так званого «прокурора відділу нагляду за додержанням закону при проведенні попереднього слідства слідчими прокуратури слідчого управління генеральної прокуратури ЛНР».

Цьому громадянину повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ст. 257, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 262, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 КК України.

Його оголошено в розшук, судом надано дозвіл на затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

25 жовтня 2017 року обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті за процедурою спеціального судового розгляду.

Головною військовою прокуратурою продовжується розслідування інших епізодів злочинної діяльності цієї особи та його співучасників, серед яких умисні вбивства місцевих мешканців.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *