Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру особі, винній у обстрілах цивільного населення на території Попаснянського району Луганської області

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактами порушення Збройними Силами Російської Федерації, а також підконтрольними їм представниками терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР» законів та звичаїв війни, оголошено підозру керівнику артилерійського підрозділу, що входить до складу незаконного збройного формування у структурі терористичної організації «ЛНР», у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що громадянину України було доручено здійснення збройного опору силам АТО, а також проведення артилерійських обстрілів об’єктів цивільної інфраструктури та помешкань мирного населення. Реалізуючи свої злочинні наміри, за попередньою змовою з керівниками терористичної організації «ЛНР», представниками влади Російської Федерації та збройних сил Російської Федерації цей громадянин з метою залякування цивільного населення, формування у населення негативної думки щодо державної влади України, із застосуванням артилерійської зброї та мінометів, боєприпасів та інших вибухових знарядь на протязі січня-травня 2015 року надавав накази на вчинення обстрілів території Попаснянського району Луганської області.

В результаті зазначених злочинних дій вказаного громадянина та інших його співучасників загинуло 9 цивільних осіб, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 12 цивільних осіб, пошкоджено та зруйновано 22 житлових будинки.

Довідково: за скоєння цих злочинів передбачений максимальний строк покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *